Meisjesturnen

Vanaf het moment dat kinderen naar groep 3 op de basisschool gaan, kunnen ze binnen Gymnastiekverenging T.H.O.R.-Zwaluwen terecht in een jongens of meisjes groep. De meisjes groepen zijn aan de hand van de schoolgroepen ingedeeld zodat vriendinnetjes zoveel mogelijk bij elkaar in de groep zitten. 


Het gaat bij de meisjes om de toestellen die binnen de turnsport worden gehanteerd: brug, balk, mat en sprong (verschillende vormen zijn mogelijk). De vaardigheden die bij de verschillende toestellen horen, zijn naar moeilijkheid ingedeeld en kunnen gevarieerd aangeboden worden. 

 

We werken volgens de leermethode Kleurenturnen. Het Kleuren Turnen biedt T.H.O.R.-Zwaluwen Zevenaar de mogelijkheid om een heldere en veilige lesstructuur te creëren en op een positieve manier de motorische- en sociale ontwikkeling van ieder kind te stimuleren en te monitoren. Het systeem start bij de basis, biedt heldere “beter-beweeg-stapjes” aan en geeft inzicht in deze ontwikkeling. De bijbehorende Tools, het Doelenboekje en het Diploma Turnen, bieden onze leden een positieve en inzichtelijke stimulans van hun ontwikkeling. Ieder op haar eigen (beweeg)niveau! 

 

Meisjes die meer talent blijken te hebben kunnen doorverwezen worden door de leiding naar de selectie. Daar worden meerdere wedstrijden per seizoen gedaan. 

Recreanten hebben 1x in het jaar 1 regio wedstrijd en 1 clubwedstrijd (deelname is niet verplicht)

Een uurtje gymmen binnen de vereniging is dan ook meer dan alleen maar bezig zijn. Ontwikkelingen doormaken, sociaal bezig zijn, anderen accepteren en waarderen en zelfvertrouwen opbouwen zijn ook zeer zeker van belang. Natuurlijk staat hiernaast het plezier in bewegen voorop! 

Voor actuele lestijden zie lesrooster.

Kleuren_Turn_Club_»_Bewijs.png
b81aa3c1-2a4e-4eb5-8617-f9b26932559d.JPG
30d6e512-926f-458e-b44c-8c75ea262bae.JPG
f5955fca-72a8-415c-ad2b-f54372b5d100.JPG