Afbeelding4.png

Presentatie online info avond over
Nijntje beweeglessen

downloaden (1).png

Kleutergym

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op de kleutergroepen terecht voor een (eerste) kennismaking met gymnastiek onder begeleiding van gediplomeerde leiding.

 

Om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van de kleuters, ziet iedere les er anders uit. Natuurlijk zijn er wel in iedere les vaste onderdelen, die gevarieerd worden aangeboden.

 

Zo begint een les meestal met een spelletje om motorische vaardigheden te ontwikkelen én het inbeeldingsvermogen van kinderen aan te spreken.

 

Kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd, daarom wordt er vooral gebruik gemaakt van open situaties. Dit houdt in dat er een bewegingssituatie wordt neergezet die op verschillende niveaus kan worden benaderd.

 

De veiligheid van de gebouwde situatie en natuurlijk de leiding die erbij staat, helpen de kinderen nieuwe ontdekkingen te doen en moeilijkheden te overwinnen.

Hierdoor kunnen de kinderen op een uitdagende en overzichtelijke manier oefenen met vaardigheden, die ze later in verschillende sporten en op school nodig zullen hebben.

 

Tijdens de gymles kan een kind zijn energie kwijt, ontmoet het nieuwe kinderen, leert het samenspelen, rekening te houden met anderen en kan het in een veilige en vertrouwde situatie ontdekkingen doen over zijn eigen bewegen. 

Mocht u meer willen weten over het Nijntje beweegdiploma kijk dan de presentatie over de nijntje beweeglessen

 

Voor actuele lestijden zie lesrooster.