Selectie

Binnen het wedstrijdturnen bestaan er verschillende niveaus, deze niveaus worden ook wel Divisies genoemd en gaan van hoog (topsport) naar laag (recreatie). In onze vereniging word er geturnd van de 3e t/m de 6e divisie.

 

De meisjes die uitkomen in hogere divisies trainen extra uren in de week, hierdoor zijn er verschillende selectiegroepen in onze vereniging ontstaan.

Voor alle selectiegroepen geldt dat er alleen deelgenomen kan worden op uitnodiging. Soms kan dat zijn door je eigen leiding en soms komen er selectietrainsters kijken in de les die jou dan kunnen uitnodigen. Het aantal uren dat je dan gaat trainen en de groep waarin je terecht komt is afhankelijk van leeftijd en talent, en natuurlijk wordt hierbij overlegd met de ouders.

Er zijn om het moment verschillende selectiegroepen in onze vereniging. De samenstelling van de groepen wordt regelmatig gewijzigd om de leden op een zo effectief mogelijke manier, zo individueel mogelijk, te kunnen begeleiden.

 

De meisjes selectie 3e divisie trainen ongeveer 8,5 uur per week. Deze meisjes nemen deel aan wedstrijden op regionaal niveau, maar ook kunnen zij doorstromen naar landelijke wedstrijden. Op Landelijk niveau heeft de vereniging al meerdere malen een Nederlands Kampioen gehad.

 

De meisjes selectie 4e divisie trainen ongeveer 6 uur per week en nemen deel aan regionale wedstrijden. Vanuit daar kunnen zij doorstromen naar districtswedstrijden en indien mogelijk naar wedstrijden op landelijk niveau.

 

De groep meisjes 5e en 6e divisie traint ongeveer 3 uur per week en zij nemen deel aan wedstrijden op regionaal niveau.

 

Zie voor lestijden het lesrooster

 

Jongens en meisjes van de selectiegroepen nemen deel aan wedstrijden waar de vereniging wedstrijdgelden voor betaald. Wanneer een turn(st)er NIET deel neemt aan de wedstrijd zonder geldige reden, worden de kosten door de turn(st)er betaald. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de leiding. 

 

Voor actuele lestijden zie lesrooster.

Schermafbeelding 2018-10-24 om 15.00.24.